Dijital Pazarlama

Kullanıcı Tecrübesine Giriş 

Kullanıcı tecrübesine müteveccih çalışmalar dur durak demeden artık devam ediyor. Yeni Google algoritmaları ile kullanıcıların sayfada kalması, çıkış oranlarının düşürülmesi natürel olarak SEO’yu da etkilemeye neden olan belli başlı faktörlerin içerisinde yer alıyor. Kullanıcı tecrübeyi çalışmaları birlikte artık hem site içi hem de site dışı mutasyon oranlarının çoğaldırılması artık tasarlanmaya başlandı diyebiliriz. Fakat bu sürece bodoslama sıçramadan sırayla gitmemiz daha doğru bir yol olacaktır. Kullanıcı tecrübesine giriş mevzusunda bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda birleştirdik.

Hemen Çıkma Oranının Yüksek Olduğu Sayfaları Tespit Edin

Şayet ki kullanıcıların büyük bir çoğunluğu sitenizden artık çıkmaya başlıyorsa o zaman siteniz ile alakalı bir ekip meselelerin var olduğunu unutmamanız gerekiyor. Böyle gidişatlarda yapmanız gereken çözüm yollarından birisi de tepeden tırnağa irdelemeye başlamanız olacak. Yapmanız gereken ise Google Analytics’in tutum akışı sekmesine yönelerek görüntülenme rakamı az olan sayfaları filtre dışı bırakmak olabilir. Fakat burada karmaşıklık yapmamanızı söylemek isteriz. Neden derseniz kullanıcının site içinde hiç gezinti yapmadan direk olarak çıktığı sayfaların devre dışı bırakılması gerekmektedir. Sayfaları araştırmak için yeterli müddetiniz varsa tek tek takip edebilirsiniz. Genelde en sık karşılaşılan sayfaları sıralayacak olursak da gözden kaçan 404 kusurları, kırık link btemizletmiş olan sayfalar, görsel ve teknik kusurları kapsamış olan sayfalar, anahtar kelime ile ilgisiz biçimde yapılmış olan link çıkışlarının olduğu sayfalar, yavaş açılan sayfalar, mahsulde yer alan olumsuz yorumlar gibi bu sayfaları devre dışı bırakmakla işe koyulabilirsiniz.

Dolaşma Süresi Çok Düşük Sayfaları Tespit Edin

Hangi sayfaların vasati dolaşma süresi en düşük olduğunu artık tespit edebilmeniz size bakıyor. Genelde en çok göze çarpan sayfaların başında ise içeriği boş olan sayfaların yanı gizeme az yafta btemizleten sayfalar diyebiliriz. İşte bu düzey de dolaşma süresi vasati en düşük sayfaları tespit etmeye adım atabilirsiniz.

Görsel Tahlil Operasyonu

Sayfalar için kuşkusuz en çok ehemmiyet talep eden mevzulardan bkocamanının da görsel tahlil olduğunu söyleyebiliriz. Site içerisinde yer alacak olan rastgele bir küçük kusurun bile sizleri müessesesel kimliğinizden ve profesyonellikten uzaklaştırmaya neden olacağını söylemek isteriz. Genelde en sık karşılaşılan temel kusurları sıralayacak olursak da şu biçimde belirtebiliriz. Mobile uymayan slaytlar, yazım ve şahsiyet yanılgılarının yer almış olduğu sayfalar, site de bulunan beyaz büyük boş alanlar, düşük çözünürlüğe sahip görseller, taşan üst ver alt menüler bunların başında yer alıyor. Bu safhada sizin yapmanız gereken ise ilk olarak görsel tahlilleri bir an evvel devreye sokmanız ve optimize etmeye başlamanızdır.

Genelde kapama tuşu olmayan hatta ekrana bile sığmayan çok fazla sayfalar ne yazık ki internet etrafları içerisinde yer alıyor diyebiliriz. Fakat söylememiz gereken bir öteki ehemmiyetli detayda çok nitelikli görsellerin bile çoğun zaman kasvet yaşanmasına zemin hazırlayacak olması diyebiliriz. Genelde görseliniz her ne kadar nitelikli olursa olsun ufak alanlara büyük görseller sığdırdığınız zaman ise aynı meselelerle yeni baştan karşı karşıya gelebilmeniz olası olacak. Bu surattan sayfanın açılma süratini optimize etmek istiyorsanız en iyi biçimde yapmanız gereken eylemlerin başında ise sayfanın nitelik ve boyut oranlarını son derece iyi ayarlamanız gerekiyor. B u noktada iş tamamen size bakıyor dememiz muhtemeldir.

Fakat yukarıya da saymış olduğumuz tüm başlıkların Google civarında var olan sayfalar için geçerli bir vaziyet olduğunu, yeni bir site açıyorsanız işlerin daha farklı boyut kazanabileceğini de sizlere söylemek isteriz.

Bir cevap yazın