Sosyal Medya

NoFollow Kodu Nedir, Nasıl Kullanılır?

Nofollow kodu, arama motorlarına linkin takip edilmemesi gerektiğini bildirmek için bir linke ilave edilebilen HTML kodudur. “NoFollow”, site sahiplerinin arama motorlarına “Bu sayfadaki iletişimleri takip etmeyin” veya “Alakalı irtibatı takip etmeyin” demelerini sağlar.

rel=”nofollow” href=”http://siteadi.com/”>website

Yüksek nitelikli ve emin sitelerden çok rakamda irtibatınız varsa, sayfalarınızın arama motoru neticelerinde daha iyi bir sıralamaya sahip olma ihtimali yüksektir .

NoFollow Kodu Hangi Zamanlarda Lüzumludur?

Nofollow link, başlangıçta spam ile çaba için geliştirilmiştir. Web sitenizdeki iletişimler için blog yorumlarıyla ziyaretçiler tarafından vazgeçilen iletişimler gibi kefil olamadığınız linkler de sitenizde yer alabilir. Google, genellikle tüm irtibatların rel = nofollow özelliği ile işaretlenmesini istiyor. Peki bu bağlamda, Google’ın siyasetleri ve nofollow kullanımı için bazı özel misaller nelerdir? 

Güvensiz içerik: Sitenizden link verdiğiniz sayfaların içeriğine misalin, spam kullanıcı yorumları veya ziyaretçi defteri girdileri kefil olamayacağınızdan, bu linkleri genelde istememeniz vaziyetinde nofollow kullanmalısınız.  Fiyatlı iletişimler: Bir sitenin Google arama neticelerindeki sıralaması kısmen kendisine iletişim verilen sitelerin analizinden katlanır. Fiyatlı irtibatların arama neticelerini negatif etkilemesini ve aynı biçimde ziyaretçi trafiğini negatif istikamette etkilemesini önlemek için, site sahipleri nofollow yaftasını bu cins iletişimlerde kullanmalıdır.  

Anekdot: WordPress 1.5 ve üstü, otomatik olarak kullanıcı tarafından sevk edilen tüm irtibatlara yorum bilgileri, yorumcu URI, vb. nofollow özelliği cetmektedir.

Bir cevap yazın